Πιέσεις σε Πειραιώς - Eurobank, «μάχη» για τις 600 μονάδες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 12:44
-A +A

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Τρεις συνεδριάσεις πριν την ολοκλήρωση των κινήσεων αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων λόγω της νέας σύνθεσης των δεικτών της Morgan Stanley Capital International, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο όλων των τελευταίων ημερών, με κινήσεις πέριξ των 600 μονάδων.

Μέσα σ’ ένα ισορροπητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, δεν υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το momentum της αγοράς, με αποτέλεσμα τις εξαιρετικά μικρές διακυμάνσεις δεικτών και μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 603 μονάδες με οριακή πτώση 0,14%, ενώ η αξία συναλλαγών κινείται σε ηπιότερο τέμπο έναντι της χθεσινής ημέρας και διαμορφώνεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι χθες ο τζίρος εκτοξεύτηκε στα 76,35 εκατ. ευρώ (ο μεγαλύτερος μακράν του τελευταίου διαστήματος), με το 30% αυτού να είναι πακέτα (22,58 εκατ. ευρώ), ενώ στις τράπεζες διακινήθηκε συνολικός τζίρος 29,7 εκατ. ευρώ.

Νέες πιέσεις, λόγω της διαγραφής τους από το δείκτη MSCI Standard Greece δέχονται οι Πειραιώς και Eurobank που υποχωρούν άνω του 3%, ενώ ήπια θετικά κινούνται οι Εθνική και Alpha Bank.

Στο χώρο των μη τραπεζικών blue chips η εικόνα είναι μεικτή. Η ΔΕΗ με κέρδη άνω του 2% προσπαθεί να διορθώσει μέρος των συντριπτικών πρόσφατων απωλειών (χθες -4) που την έφεραν μια ανάσα από τα ιστορικά χαμηλά της, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι Coca Cola HBC, Aegean Airlines, ΟΤΕ, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και ΕΛΠΕ.

Πτωτικά κινούνται τίτλοι όπως ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Viohalco, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Lamda Development, Fourlis και Σαράντης.

Σχεδόν καθολικά πτωτική είναι η εικόνα του Mid Cap. Η Νηρέας μετά το χθεσινό ξέσπασμα διορθώνει σε ποσοστό 5,88%, ενώ νέες πιέσεις δέχονται τίτλοι όπως Attica Bank, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ (ισχυρότατο πτωτικό σερί), Ικτίνος, Intralot, ΟΛΘ, ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, Πλαίσιο και Τεχνική Ολυμπιακή.

Στην ευρύτερη αγορά και στις μικρότερες αποτιμήσεις, πιέσεις δέχονται μετοχές όπως Γ.Ε. Δημητρίου, Εβροφάρμα, Παπουτσάνης, Γενική Εμπορίου, Έλαστρον, Ιατρικό Αθηνών, Κέκροπας και Quality & Reliability. Στο σύνολο της αγοράς 24 μετοχές ενισχύονται έναντι 46 που υποχωρούν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα