Επιστροφή σε θετικό έδαφος για τον ΓΔ

Επιστροφή σε θετικό έδαφος για τον ΓΔ

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 0,10% συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 488,47 μονάδες.

Παρά το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον και σήμερα (μέχρι στιγμής) ο γενικός δείκτης κατάφερε να βρεθεί σε θετικό έδαφος έπειτα από τις απώλειες άνω του 1% που κατέγραφε κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Παρά τον ισχνό τζίρο μέχρι στιγμής φαίνεται πως ενεργοποιούνται κάποιες εντολές αγοράς όπου ενδιαφέρον έχει το εάν θα συνεχιστούν έως και το τέλος της συνεδρίασης.

Σημαντικό ποσοστό στον περιορισμό των απωλειών και την επιστροφή σε θετικό πρόσημο κατέχει ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος ενισχύεται κατά 1,19% όπου πλην της ΑΛΦΑ οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου κατάφεραν να απορροφήσουν τις απώλειες που κατέγραφαν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης και να βρεθούν σε θετικό έδαφος.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης επικρατούν μικτές τάσεις με την μετοχή της ΔΕΗ να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη συμβάλλοντας στα κέρδη του γενικού δείκτη.

Σε ιδιαίτερο κρίσιμο σημείο (για ακόμη μία φορά) βρίσκεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καθώς υπάρχει σημαντική καθυστέρηση τόσο στο θέμα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας όσο και στο θέμα εξεύρεσης λύσης στα «κόκκινα» δάνεια αφήνοντας μέχρι στιγμής όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου όπου βρισκόταν στο 11,048%.

Από τεχνικής πλευράς η στήριξη για τον γενικό δείκτη βρίσκεται στις 476 μονάδες με σοβαρές πιθανότητες να συναντήσει σημαντική στήριξη στο επίπεδο των 455 μονάδων.

Η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκεται στα €0,168 με κέρδη 1,20%, της ΑΛΦΑ στα €1,29 με απώλειες 2,27%, της ΠΕΙΡ στα €0,128 με κέρδη 5,79% και της ΕΥΡΩΒ στα €0,424 με κέρδη 2,42%.

Περιόρισε τις απώλειες που κατέγραφε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης η μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ διατηρώντας το αγοραστικό σήμα με την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,4165. Η μετοχή παραμένει αμετάβλητη στα €1,20.

Συνεχίζει να κινείται σε αρνητικό έδαφος και στην σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της ΑΡΑΙΓ με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,6311. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 1,67% και βρίσκεται στα €6,47.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται η μετοχή του ΟΤΕ σε μια προσπάθεια να κινηθεί υψηλότερα των €7 και με την στήριξη να βρίσκεται στα €6,4892. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 1% και βρίσκεται στα €7,05.

Παραμένει το αγοραστικό σήμα παρά τις σημερινές απώλειες που σημειώνει η μετοχή της ΕΧΑΕ με την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,5878. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 2,70% και βρίσκεται στα €4,33.

Σταθερά ανοδική πορεία και στη σημερινή συνεδρίαση για την μετοχή της ΜΠΕΛΑ η οποία διατηρεί το αγοραστικό της σήμα και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €10,5798. Η μετοχή βρίσκεται στα €10,10 με κέρδη 2,33%.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €21,72 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν μέχρι στιγμής κάνει πράξη 34 κινούνται ανοδικά 48 πτωτικά και 15 παραμένουν αμετάβλητες.