Ήπιες καθοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες καθοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με οριακές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αναμονή για τα στοιχεία σχετικά με την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη και τις πρώτες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι επενδυτές θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής το Φεβρουάριο καθώς αλλά και στα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών J.P. Morgan Chase και Wells Fargo.

Παράλληλα, οι επενδυτές βλέπουν με κάποια αισιοδοξία τις εξελίξεις μετά την αναβολή του Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη. Βέβαια, παρόλο που με την εξάμηνη αναβολή που έδωσε η ΕΕ στο Ην. Βασίλειο αποτρέπεται το σενάριο no-deal Brexit, η αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα παραμένει.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 0,2% στις 386,19 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,2% στις 11.912,44 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,15% στις 5.477,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακές απώλειες 0,02% στις 7.419,47 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει ο,12% στις 21.658,77 -26.07, και ο ισπανικός IBEX καταγράφει απώλειες 0,39% στις 9.409 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, ενημερωτικό δελτίο για την αρχική δημόσια προσφορά και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπέβαλε η Uber Technologies όπου διαφαίνεται ότι η εταιρεία είχε ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο παρουσιάζεται και το πόσο μακριά παραμένει από την επιστροφή σε κέρδη, με την εταιρεία να αναμένει τα λειτουργικά έξοδα «να αυξηθούν σημαντικά στο άμεσο μέλλον».

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάρτιο ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες, ενώ οι εισαγωγές κινήθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 14,2% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα. Σύμφωνα με το CNBC, οι εισαγωγές υποχώρησαν 7,6% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση ύψους 1,3% και ενώ τον Φεβρουάριο είχαν κινηθεί αρνητικά κατά 5,2%.