Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ηπιες διακυμάνσεις με καθοδικές κινήσεις σημειώνει ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθρεφτίζοντας την εικόνα και των διεθνών αγορών που επεξεργάζονται σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων. Την ίδια στιγμή, οι long εξακολουθούν να κάνουν κινήσεις, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που... κλειδώνουν ρευστότητα και αναμένουν. 

Ο Γ.Δ και το Χ.Α. έχουν συμπληρώσει πέντε σερί ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ το χθεσινό κλείσιμο συνεπάγεται νέο υψηλό δέκα μηνών, καθώς υψηλότερα είχε κλείσει στις 25 Ιουνίου 2018, όταν ο Γ.Δ. είχε βρεθεί στις 777,08 μονάδες. Χθες, ο Γ.Δ. «γύρισε» από απώλειες 1,28%, που δείχνει δύναμη των αγοραστών.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση 0,02% στις 775 μονάδες έχοντας υψηλό στις 776,39 μονάδες και χαμηλό στις 771,82 μονάδες. Ο τζίρος είναι στα 10,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,8 εκατ. τεμάχια.

Τον Απρίλιο το Χ.Α. κερδίζει άνω του 7%, ενώ εντός του 2019 τα κέρδη είναι πάνω από 26% για το Γ.Δ. και περίπου 45% για τον τραπεζικό δείκτη.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,27%. 

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της MIG με 4,48%, της Jumbo με 1,40% και της Aegean 1,78%. 

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank με 1,92%, της Coca Cola 3E με 0,71%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,95% με τις μετοχές της Alpha, της ΕΤΕ και της Eurobank να υποχωρούν, ενώ αντίθετα της Πειραιώς να ενισχύεται 0,64%.

Σημειώνεται πως χτες έγινε νέα δημόσια πρόταση για τον Τιτάνα από την TITAN Cement με στόχο τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο και την εισαγωγή των μετοχών στο Euronext των Βρυξελλών αλλά και στο Euronext του Παρισιού.

Αυτή τη φορά το όριο που θέτει η TITAN Cement International κατεβαίνει από το 90% που ήταν ο στόχος της προηγούμενης στο 75% των μετοχών, ώστε να μην υπάρξει εκ νέου κάποιο... κώλυμα στην όλη διαδικασία, καθώς αμετάκλητη απόφαση του ομίλου είναι να βγει στο εξωτερικό και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις με τους ανταγωνιστές του πρόσβαση στα διεθνή κεφάλαια.