Περιορισμένα κέρδη και χαμηλός τζίρος στο Χ.Α.

Περιορισμένα κέρδη και χαμηλός τζίρος στο Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 0,22% συνεχίζεται συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 562,83 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για την ώρα.

Εν αναμονή της συνάντησης της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, βρίσκεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο για την ώρα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Χαρακτηριστικό της αναμονής που βρίσκεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αποτελεί το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος δεν εκμεταλλεύεται σήμερα, τα σημαντικά κέρδη που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές των τραπεζών, και κυρίως οι ιταλικές, έπειτα από φήμες που φέρουν την ιταλική κυβέρνηση να εξετάζει μαζί με τις τράπεζες την δημιουργία εταιρείας η οποία θα διαχειριστεί τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 0,74%, με μικτές τάσεις να επικρατούν για τις μετοχές του κλάδου, ενώ και στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό, όπου ξεχωρίζουν τα κέρδη κατά 4,72% που σημειώνει η μετοχή του ΟΛΠ.

Μικτές τάσεις καταγράφουν οι αποδόσεις για τους ελληνικούς κρατικούς τίτλους, όπου η διετία ενισχύεται στο 10,501% (+4,23%), η πενταετία σημειώνει πτώση στο 9,799% -0,20%), ενώ η δεκαετία διαπραγματεύεται στο 8,993% (+0,12%).

Σε τεχνικό επίπεδο, προσπάθεια να βρεθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, κάνει ο γενικός δείκτης του οποίου το σήμα πώλησης παραμένει, παραμένοντας για δέκατη διαδοχική συνεδρίαση εκτός του πτωτικού καναλιού που δημιουργήθηκε από τον Ιούνιο του 2014, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 567 μονάδες, και τη στήριξη στις 553 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,243 με κέρδη 1,67%, της Alpha Bank στα €1,78 με απώλειες 0,56%, της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει αμετάβλητη στα €0,209, και της Eurobank στα €0,742 με κέρδη 0,27%.

Οριακά κέρδη για την μετοχή του ΟΠΑΠ ο οποίος διατηρεί το σήμα αγοράς, συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται ελάχιστα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,4429. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,16% και διαπραγματεύεται στα €6,34.

Σήμα αγοράς και για την μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ διατηρώντας τα κέρδη από την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία ενδοσυνεδριακά προσέγγισε τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα επίπεδα που σημείωσε η μετοχή στις 8 Μαρτίου στα €18,2708. Η μετοχή ενισχύεται κατά 1,01% και βρίσκεται στα €17,98.

Διατηρείται το σήμα πώλησης στη μετοχή της ΜΠΕΛΑ, με την μετοχή να διαπραγματεύεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €10,9371. Η μετοχή βρίσκεται στα €11,40 με απώλειες 0,44%.

Διατηρούνται οι απώλειες στη μετοχή του ΟΤΕ, όπου το σήμα πώλησης παραμένει με τη στήριξη να βρίσκεται στα €7,4960, και την μετοχή να συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 1,44% και διαπραγματεύεται στα €7,53.

Προσπάθεια να βρεθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών κάνει σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, με το σήμα πώλησης για τη μετοχή να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €2,9910. Η μετοχή διαπραγματεύεται με κέρδη 1,37% στα €2,96.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα €18,05 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων στα €2,06 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που μέχρι στιγμής έχουν κάνει πράξη, 44 κινούνται ανοδικά. 34 πτωτικά, και 23 παραμένουν αμετάβλητες.