Ήπιες ανοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Ήπιες ανοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Ήπιες ανοδικές κινήσεις παρουσιάζουν σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες στα χρηματιστήρια καθώς οι εντάσεις στην αγορά ενέργειας συνεχίζονται ενόψει της απόφασης του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής αργού.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται η συνεδρίαση στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα και η τελική απόφαση σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί στην παραγωγή πετρελαίου που αναμένεται αργότερα.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί πετρελαίου προσπαθούν να φτάσουν σε συμφωνία, με τη Σαουδική Αραβία να προειδοποιεί για ελλείψεις και το Ιράν να διαφωνεί με την ενίσχυση του εφοδιασμού, καθώς αναμένει να μειωθούν οι εξαγωγές του λόγω των επερχόμενων αμερικανικών κυρώσεων.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,24% στις 383,76 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ανοδικά κινείται ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,31% στις 7.565 μονάδες, όπως και ο DAX στη Γερμανία που καταγράφει αύξηση στα κέρδη του κατά 0,24% στις 12.501 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο CAC 40 σημειώνοντας άνοδο 0,41% στις 5.327 μονάδες. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο ιταλικός FTSE MIB με αύξηση ύψους 0,79% στις 21.721 μονάδες.

Αντίστοιχα στην Ισπανία σε θετικό έδαφος κινείται και ο IBEX 35, καθώς ενισχύεται κατά 0,58% στις 9.728 μονάδες.

Τέλος, αύξηση στα κέρδη του καταγράφει και ο PSI 20 της Πορτογαλίας κατά 1% στις 5.492 μονάδες.