Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές ενόψει Fed

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές ενόψει Fed

Καταγράφοντας μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να πραγματοποιούν επιφυλακτικές κινήσεις εν αναμονή των αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ, αλλά και την παρουσίαση του προσχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού αύριο, Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση καταγράφοντας κέρδη 0,30% στις 385,04 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς του να κλείνουν με θετικό πρόσημο.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε οριακά κατά 0,09% στις 12.385 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που έκλεισε σε θετικό έδαφος κατά μόλις 0,05% στις 7.511 μονάδες, ωστόσο ο γαλλικός CAC 40 εμφάνισε κέρδη 0,61% στις 5.512 μονάδες

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,1% στις 21.646 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,33% στις 9.524 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα την τρίτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων για το 2018, κατά 25 μονάδες βάσης στο 2% με 2,25%, κρατώντας στη φαρέτρα της άλλη μία αύξηση για τον Δεκέμβριο.

Στα εταιρικά νέα, η Deutsche Bank εξέτασε σε θεωρητικό επίπεδο το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την UBS προκειμένου να μελετήσει τα αποτελέσματα που θα είχε η συνένωση δυνάμεων, ανέφερε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Το σενάριο αυτό, μαζί με εκείνο της συγχώνευσης με την Commerzbank, συζητήθηκαν σε συνεδρίαση της τράπεζας για θέματα στρατηγικής νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε η Handelsblatt. Διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον στα χαρτιά, μια πιθανή συγχώνευση με την UBS θα ήταν προτιμότερη από την αντίστοιχη με την Commerzbank, καθώς η Deutsche Bank και η ελβετική τράπεζα θα αλληλοσυμπληρώνονταν στους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης του πλούτου.