«Βουτιά» για τον Dow μετά τα tweets Τραμπ για την Κίνα

«Βουτιά» για τον Dow μετά τα tweets Τραμπ για την Κίνα

«Βουτιά» σημειώνει ο Dow Jones μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει επιπλέον δασμούς 10% σε κινέζικα αγαθά αξίας $300 δισ. καθώς η αγορά ανησυχεί εκ νέου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Dow Jones υποχωρεί 250 μονάδες παρότι νωρίτερα σημείωνε ράλι 300 μονάδων, ενώ και ο Nasdaq χάνει 0,77% στις 8.113 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,72% στις 2.957 μονάδες.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της Fed, ο πρόεδρος, Τζερόμ Πάουελ, υπογράμμισε πως η μείωση των επιτοκίων συνιστά μια προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής στις οικονομικές συνθήκες και δεν πρόκειται για την αρχή ενός κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αποκλείει μια «μακρά» σειρά μειώσεων επιτοκίων.

Ωστόσο, στις δηλώσεις του έπειτα από την απόφαση, ο Τζ. Πάουελ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και σημείωσε πως η μείωση ήταν μέρος «προσαρμογής μικρού κύκλου», στέλνοντας σήμα ότι είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν και νέες μειώσεις εντός του έτους. 

Στη συνέχεια, και αφού είχε σημειωθεί μεγάλη πτώση στη Wall Street, ο κ. Πάουελ εξήγησε πως αυτό δεν σημαίνει ότι η Fed θα προχωρήσει σε μόνο μία μείωση επιτοκίων.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν μια σταθερή ροή εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου του έτους.

Μεταξύ των εταιρειών που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι Verizon Communications, Dunkin Brands Group, Qualcomm, General Motors και Yum Brands.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσε και η είδηση ότι ο Τζεφ Μπέζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, πούλησε 968.148 μετοχές της εταιρείας συνολικής αξίας 1,84 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική ενημέρωση προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.