Διόρθωση έως 5,5% σε τράπεζες και FTSE, πιέζει το Χ.Α.

Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019, 12:42 - Τελευταία ενημέρωση: 16:31
-A +A

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Άλλαξε η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου από το μέσον της συνεδρίασης και εντεύθεν, καθώς η κλιμάκωση των πιέσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, «έλυσε» τις άμυνες και στο Χ.Α. με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να έχει κατέλθει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων.

Καθολικά σχεδόν αλλαγμένη είναι η εικόνα και στο χώρο των τραπεζών αλλά και συνολικά του FTSE 25, όπου μόνο οι τίτλοι της Τέρνα Ενεργειακής και του ΟΛΠ κρατιούνται σε θετικό έδαφος, ενώ οι τράπεζες έφτασαν να υποχωρούν άνω του 6%, με τα blue chips να χάνουν έως 5,5%.

Η αγορά προέρχονταν από δυνατό ανοδικό σερί με δώδεκα ανοδικές στις τελευταίες 14 συνεδριάσεις, οπότε η διόρθωση είναι απολύτως θεμιτή, αρκεί να μην ξεφύγει από τα... όρια και να μη διαταραχθεί δραματικά η ψυχολογία.

Πλέον ο Γενικός Δείκτης έχει κατέλθει στις 646 μονάδες με πτώση 1,21%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται μόλις στα 28 εκατ. ευρώ, κινούμενη σε ηπιότερο τέμπο έναντι της χθεσινής ημέρας όπου έφτασε στα 42,22 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες, η Πειραιώς μετά το τριήμερο ράλι σε ποσοστό κοντά στο +35% διορθώνει σε ποσοστό 5,76%, η Εθνική χάνει άνω του 4%, η Alpha Bank -2,96% και η Eurobank -2,82%.

Στο χώρο των blue chips, πιέσεις άνω του 5% δέχεται ο τίτλος της ΔΕΗ, άνω του 2% υποχωρούν οι Grivalia Properties και Lamda Development, ενώ άνω του 1% χάνουν οι Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Aegean Airlines, Jumbo και Fourlis.

Στο χώρο του Mid Cap επίσης έχει αλλάξει η εικόνα, καθώς βγήκαν ρευστοποιήσεις. Πτώση άνω του 3% έχουν οι Attica Bank, Κρι Κρι και Space Hellas, άνω του 2% υποχωρούν οι MIG, AS Company και Κέκροπας, ενώ άνω του 1% χάνουν οι ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος και Intracom Holdings.

Στο σύνολο της αγοράς, 35 μετοχές ενισχύονται έναντι 66 που υποχωρούν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 03/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα