Κόπωση στο Χ.Α. με εξαιρετικά περιορισμένες συναλλαγές

Κόπωση στο Χ.Α. με εξαιρετικά περιορισμένες συναλλαγές

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Εύλογα σημάδια κόπωσης παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δεδομένου ότι προέρχεται από ένα καλό σερί θετικών συνεδριάσεων, όμως κύριο πρόβλημα παραμένει η αδυναμία έλκυσης νέων κεφαλαίων που θα μπορούσαν να συντηρήσουν το momentum που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Παρά το θετικό ξεκίνημα σήμερα για το τζίρο, καθώς στις πρώτες δύο ώρες είχαν ξεπεραστεί τα 10 εκατ. ευρώ, εντούτοις δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα η αγορά να «κάτσει», με την πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25 πλέον σε αρνητικό έδαφος.

Ο Γενικός Δείκτης πλέον διαπραγματεύεται στις 653 μονάδες με οριακή πτώση 0,15%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 19 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι χθες η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στα 22,83 εκατ. ευρώ και ήταν η δεύτερη μικρότερη επίδοση του 2019 και μια από τις μικρότερες του τελευταίου εξαμήνου.

Στις τράπεζες η εικόνα είναι μεικτή, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει με έμφαση έχοντας άνοδο 5,90% ενώ η Alpha Bank κερδίζει 1,55%, ενώ οριακή πτώση σημειώνουν οι Εθνική και Eurobank. Στον υπόλοιπο Large Cap ανοδικά διατηρούνται μόνο οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Viohalco και Fourlis. Πτώση άνω του 1% σημειώνουν πλέον τίτλοι όπως ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Jumbo και Grivalia Properties.

Στον Mid Cap δεν παρουσιάζεται κάτι ιδιαίτερο ή αξιοσημείωτο, με τις τάσεις να είναι μεικτές. Κέρδη καταγράφουν τίτλοι όπως MIG, J&P Άβαξ, Intracom Holdings, Νηρέας και Κέκροπας, ενώ υποχωρούν οι Intralot, Κλουκίνας Λάππας, Πλαστικά Θράκης, MLS, Κρι Κρι, Πλαίσιο και Τεχνική Ολυμπιακή. Στο σύνολο της αγοράς η εικόνα είναι αλλαγμένη, με 36 μετοχές σε άνοδο και 65 σε πτώση.