Περιμένοντας τον νέο αναπτυξιακό

Περιμένοντας τον νέο αναπτυξιακό

Πλέον ο νέος αναπτυξιακός νόμος εισάγεται στις επιτροπές της Βουλής με σκοπό την όσο πιο γρήγορη ψήφισή του, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη της οικονομίας. Δεκάδες επενδυτικά σχέδια περιμένουν «ευλαβικά» να καταθέσουν φακέλους και να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις σε διάφορους κλάδους. Παράλληλα το νομοσχέδιο θα προσπαθήσει να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και να επιταχύνει διαδικασίες που χρειάζονταν μεγάλους χρόνους για να προχωρήσουν.

Οι τρεις τομείς που θα προσπαθήσει να καλύψει ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι αυτοί του τουρισμού, της μεταποίησης αλλά και της αγροδιατροφής. Ουσιαστικά στηρίζει τη νέα επιχειρηματικότητα, αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών δίνοντας παράλληλα βαρύτητα στην πράσινη ανάπτυξη.

Ουσιαστικά όσα σχέδια έχουν ένα καλά στημένο business plan θα μπορέσουν εύκολα να ενταχθούν στο νόμο με επιδοτήσεις που θα φτάνουν και το 80%. Φυσικά θα υπάρχει ειδική μέριμνα για περιοχές απολιγνιτοποίησης. Πλέον μένει να δούμε τις λεπτομέρειες, ειδικά των ποσοστών επιδότησης ανά νομό και αν τελικά οι φήμες για μηδενικές επιδοτήσεις σε επιχειρηματικά πλάνα εντός του νομού Αττικής.

Είναι γεγονός ότι η ψυχολογία παράλληλα με την ανάπτυξη προσελκύει όλο και περισσότερους μικρούς ή μεγαλύτερους επενδυτές να ασχοληθούν με το επιχειρείν αφήνοντας πίσω τις επενδύσεις σε... καφετέριες.

Η επόμενη πενταετία είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για αυτούς που έχουν όρεξη να επενδύσουν και να δουλέψουν μιας και οι ενισχύσεις, τόσο σε υφιστάμενες, όσο και σε νέες επιχειρήσεις θα είναι σημαντικές. Μέχρι τώρα το μότο «δίκαιη ανάπτυξη» φιγουράριζε στα ΜΜΕ παρόλα αυτά πλέον είναι γεγονός.

Στη χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια κρίσης και μιζέριας ανοίγεται ένας δρόμος που προς το παρόν λίγοι τον καταλαβαίνουν, παρόλα αυτά αργά ή γρήγορα θα φανεί σε περισσότερους. Οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω και απλά πρέπει να δουλέψουμε και να τις αρπάξουμε από τα μαλλιά.

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.