Πέντε λόγοι που εκτοξεύουν το Bitcoin και γιατί θα μπορούσαμε να δούμε τα 30.000 δολάρια πριν το τέλος του έτους

Πέντε λόγοι που εκτοξεύουν το Bitcoin και γιατί θα μπορούσαμε να δούμε τα 30.000 δολάρια πριν το τέλος του έτους

Την Κυριακή το Bitcoin, έσπασε ένα ακόμα νέο υψηλό, ξεπερνώντας τα $28.000 για πρώτη φορά. Να σημειώσουμε ότι δέκα ημέρες νωρίτερα, στις 16 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη φορά που αναφερόμασταν σε διαπραγμάτευση άνω των $20.000. Παρότι οι λόγοι και αυτού του ράλι είναι και εξωγενείς, η έλλειψη $BTC προς πώληση οδηγεί το “ψηφιακό χρυσό” σε μια παραβολική τάση. 

Την Παρασκευή το βράδυ το $BTC ξεπέρασε τα $25.000, το Σάββατο τα $26.000, και χθες την Κυριακή άγγιξε τα $28.000. Το βράδυ της Κυριακής η τιμή διαπραγμάτευσης διόρθωσε στα $27.000. 

Σε αυτά τα επίπεδα, το $BTC σημειώνει άνοδο 14% εντός 48 ωρών, και 275% σε ετήσια βάση. Ένα ακόμα ρεκόρ σημειώθηκε, καθώς η συνολική κεφαλαιοποίηση του ψηφιακού νομίσματος ξεπέρασε για πρώτη φορά το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια. Η χρηματιστηριακή του αξία κινείται μεταξύ εταιρειών - κολοσσών όπως η Alibaba και η Tencent Holdings.

Όπως έχουμε αναφέρει το ράλι υποκινείται από θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το Bitcoin ως μακροχρόνια επένδυση, κάτι που δημιουργεί έλλειψη διαθέσιμων προς πώληση κρυπτονομισμάτων. Προφανώς δεδομένου ότι διανύουμε εορταστικές ημέρες, δείχνει πως κάποιος οργανισμός αγοράζει πολύ μεγάλους όγκους. 

Η ανοδική τάση είναι εξαιρετικά ισχυρή και διεθνείς αναλυτές δεν αποκλείουν να δούμε το επίπεδο των $30.000 στις συνεδριάσεις που απομένουν έως το τέλος του έτους, πριν δούμε όποια διόρθωση. 

Να σημειώσουμε ότι το μοτίβο που παρατηρούμε, είναι αύξηση τόσο όγκου συναλλαγών αλλά και τιμή διαπραγμάτευσης τα σαββατοκύριακα, παρά τις καθημερινές. 

Ένας από τους λόγους του ράλι που σημειώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι και κεφάλαια που ρευστοποίησαν τις θέσεις τους στο Ripple, έπειτα από τη δικαστική διαμάχη με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και τα οποία διοχετεύθηκαν στο Bitcoin. 

Πέντε οι λόγοι που δεν θα δούμε διόρθωση πριν το τέλος του έτους, και γιατί θα ξεπεράσουμε τα $30.000 

Οι Αμερικανοί επενδυτές δεν θα κλείσουν θέσεις σε κρυπτονομίσματα, καθώς θα πρέπει να φορολογηθούν για το φορολογικό έτος του 2020. Παράλληλα, είναι η περίοδος που διανέμονται τα ετήσια bonus κυρίως σε στελέχη εταιρειών, που αναμένεται να τοποθετήσουν σε νέες επενδύσεις

Εάν μεγάλα ανταλλακτήρια αποφασίσουν να σταματήσουν την διαπραγμάτευση του Ripple, πολλά χρήματα θα επενδυθούν ξανά στα κορυφαία κρυπτονομίσματα

Οι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν μακροπρόθεσμα, δημιουργώντας μια έλλειψη διαθέσιμων BTC προς πώληση 

Οι miners, αυτοί που έχουν τα περισσότερα Bitcoin προς πώληση, έχουν ήδη πωλήσει τα κρυπτονομίσματα τους στο επίπεδο των $18.000-20.000, και είχαν ήδη την ευκαιρία να πουλήσουν σε ιδιαίτερα κερδοφόρα επίπεδα, έπειτα από δύο έτη τα οποία μετά βίας κάλυπταν τα λειτουργικά τους έξοδα

Στην αγορά υπάρχει το αίσθημα της ευφορίας. Το BTC σε πολύ σύντομα χρονικό διάστημα ανέβηκα από το επίπεδο των $3.500 τον Μάρτιο του 2020 στα $28.000 χωρίς σημαντική διόρθωση, δημιουργώντας άγχος σε όσους δεν έχουν επενδύσει μέχρι τώρα, ωστόσο σκέφτονταν να τοποθετηθούν. Ειδικά το αναίμακτο επίπεδο των $20.000 στο οποίο περιμέναμε υψηλή αντίσταση, αποδείχτηκε ακόμα πιο δελεαστικό για τους επενδυτές, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να μπουν σε όποιο επίπεδο. Ακόμα και με τους συντηρητικούς αναλυτές να προβλέπουν ότι το $BTC θα ξεπεράσει τα $100.000 στο τέλος της δεκαετίας, μικρή σημασία έχει εάν κάποιος μπει στα $20.000 ή στα $25.000.

Η ανοδική κίνηση του Bitcoin έχει επηρεάσει και το Ethereum το οποίο διαπραγματεύεται στα $700, για πρώτη φορά από το 2018, σημειώνοντας άνοδο 11% τις τελευταίες 24 ώρες. 

Το διάγραμμα του Ethereum

Η στήλη παραμένει long στο Ethereum από το επίπεδο των $200, στο οποίο επικοινωνούσαμε πως είναι εξαιρετικό entry point. Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τα $80 δισ. σε κεφαλαιοποίηση. 

Έχουμε εξηγήσει σε πολλά άρθρα, τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να συμπεριλάβουν το $ETH στο επενδυτικό τους portfolio. 

Ωστόσο στο συγκεκριμένο επίπεδο συνίσταται προσοχή, καθώς είναι πιθανότερο να δούμε πρώτα διόρθωση στο Ether, παρά στο $BTC. Να σημειώσουμε ότι το $ΕΤΗ απέχει πολύ από το υψηλό που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο του 2018 στα $1432 σε αντίθεση με το $BTC που καταγράφει διαδοχικά νέα υψηλά. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.