Παραμένει το αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο

Παραμένει το αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση για το γενικό δείκτη ο οποίος βρίσκεται στις 626,36 μονάδες με απώλειες 1,01%, καθώς από την έναρξη δεν κατάφερε να παραμείνει σε θετικό έδαφος υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 600 μονάδων και διευρύνοντας τις απώλειες του έως και άνω του 1% φθάνοντας στο χαμηλό των 625,25 μονάδων. Ο όγκος μέχρι στιγμής  παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται εκ νέου με απώλειες από την αρχή του έτους.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης και κυρίως στην τελευταία ώρα και στη δημοπρασία αυτής, με τον τζίρο να αναμένεται να αυξηθεί καθορίζοντας και το τελικό πρόσημο για γενικό δείκτη και μετοχές.

Με περιορισμένες απώλειες 0,13% διαπραγματεύεται ο τραπεζικός δείκτης, με τις μετοχές του κλάδου να εναλλάσσονται μεταξύ αρνητικού και θετικού πρόσημου από την έναρξη της συνεδρίασης, χωρίς όμως να υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές. Ο όγκος βρίσκεται μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα, πλην της μετοχής της Eurobank, η οποία προσεγγίζει τον χθεσινό όγκο.

Με απώλειες διαπραγματεύεται και η πλειοψηφία των υπόλοιπων μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή της ΕΕΕ να πραγματοποιεί αυξημένο όγκο λόγο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα και να υποχωρεί κατά 4,29%. Απώλειες 3,50% σημειώνονται και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις μεγαλύτερες απώλειες να συνεχίζει να καταγράφει η μετοχή της Aegean με 6,30% λόγω της αποκοπής μερίσματος €0,70.

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 9,021% (+2,40%) και τη δεκαετία στο 7,44% (+0,74%).

Σε τεχνικό επίπεδο ο γενικός δείκτης, στο ωριαίο γράφημα (βλ. παρακάτω) κινείται με απώλειες από την έναρξη της συνεδρίασης χωρίς όμως να «απειλείται» μέχρι στιγμής η στήριξη των 622 μονάδων.

 

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,302 με απώλειες 0,98%, της Alpha Bank στα €2,28 αμετάβλητη, της Τράπεζας Πειραιώς στα  €0,287 με απώλειες 1,71% και της Eurobank στα €1,07 με κέρδη 1,90%.

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά διατηρείται η μετοχή της Motor Oil, με τη μετοχή να παραμένει κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €10,8956. Η μετοχή βρίσκεται στα €10,52 αμετάβλητη.

Διορθωτικές κινήσεις σήμερα για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται εκ νέου κάτω από το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών ενώ απομακρύνθηκε από το όριο της υπέρ αγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,14. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 1,70% και διαπραγματεύεται στα €4,05.

Συνεχίζεται και στη σημερινή συνεδρίαση η αδυναμία ανοδικής διάσπασης του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, αυξάνοντας τις πιθανότητες υποχώρησης, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €6,7547. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 1,16% και διαπραγματεύεται στα €6,79.

Απώλειες σήμερα και για τη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, με τη μετοχή να απομακρύνεται από την υπέρ αγορασμένη ζώνη, με την αντίσταση να βρίσκεται στα  €5,7434. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,92% και βρίσκεται στα €5,39.

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η μετοχή της Aegean, με τη μετοχή να υποχωρεί σημαντικά σήμερα λόγω της αποκοπής μερίσματος €0,70 με τη στήριξη να βρίσκεται στα €8,5436. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €8,48 με απώλειες 6,30%.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €33,82 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €1,05 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 37 κινούνται ανοδικά, 52 πτωτικά και 20 παραμένουν αμετάβλητες.