Παραμένει σε επαφή με τις 640 – 650 μονάδες το Χρηματιστήριο

Παραμένει σε επαφή με τις 640 – 650 μονάδες το Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση μεταβλητότητας είναι η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο καθώς μετά το ενδοσυνεδριακό πτωτικό γύρισμα, ο Γενικός Δείκτης επανήλθε σε θετικό έδαφος και στην περιοχή των 640 μονάδων, βρίσκοντας στηρίξεις σε μετοχές όπως Lamda, Motor Oil, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Eurobank και Μυτιληναίος.

Γενικά, οι μετοχές των υποδομών και της ενέργειας αλλά και οι τράπεζες σήμερα κάνουν προσπάθεια αντίδρασης, στηρίζοντας το Γενικό Δείκτη ο οποίος διαπραγματεύεται στις 641 μονάδες με άνοδο 0,37%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 37 εκατ. ευρώ, κινούμενη σε ελαφρώς καλύτερο τέμπο έναντι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων που έφτασε μόλις στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.551 μονάδες με άνοδο 0,59%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 368 μονάδες με κέρδη 1,24%.

Η μετοχή της Lamda Development ενισχύεται περί το 3,70% με όγκο που ξεπερνά τα 220 χιλ. τεμάχια, παίρνοντας ώθηση από την έναρξη των προπαρασκευαστικών εργασιών στο Ελληνικό, που αφορούν κατεδάφιση κτιρίου στον ευρύτερο χώρο του Δυτικού Αερολιμένα.

Κέρδη 3,41% έχει και η Motor Oil η οποία βρέθηκε στην κορυφή των απωλειών το μήνα Ιούνιο χάνοντας 17,8%, ενώ σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου έχασε άνω του 40%. Κέρδη άνω του 2% έχουν επίσης μετοχές όπως Alpha Bank, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στο +1,58% βρίσκεται ο τίτλος της Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, πιέσεις άνω του 4% δέχεται η Fourlis, ενώ πλέον του 1% χάνουν οι Πειραιώς, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και Viohalco.

Στο χώρο του Mid Cap, η εικόνα είναι μοιρασμένη χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ενώ στο σύνολο της αγοράς υπάρχει ισορροπία με 48 μετοχές σε άνοδο και 50 σε πτώση.