8ος χρόνος, ημέρα 2278η
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Ούριος άνεμος (ξανά) και για τις αγορές κρυπτονομισμάτων

Ούριος άνεμος (ξανά) και για τις αγορές κρυπτονομισμάτων

Οι αγορές επαναξιολογούν τα νέα για τον Covid από την Παρασκευή. Μετά από αυτό το Bitcoin και ο S&P 500 ανεβαίνουν - την ώρα που ο χρυσός κινείται καθοδικά.

Στην επόμενη μεγάλη οικονομική κρίση, θα έχει σημασία πως οι επενδυτές βλέπουν κατά κύριο λόγο το BTC ως κάποιο ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας όπως ο χρυσός ή ως ένα ευάλωτο επενδυτικό προϊόν όπως οι μετοχές σε περιόδους γενικευμένης αστάθειας.

Σε περίπτωση που θεωρεί ως ασφαλές καταφύγιο, είναι λογικό ένα ξεπούλημα τις πρώτες ημέρες μιας κρίσης, καθώς οι επενδυτές χρειάζονται ρευστότητα σε αυτές τις καταστάσεις αλλά αναμένεται να ακολουθήσει ταχύτερη ανάκαμψη σε σύγκριση με άλλα επενδυτικά προϊόντα. Εάν μέχρι τότε εξακολουθεί να θεωρείται κερδοσκοπικό από την πλειοψηφία, η ανάκαμψη από αυτό το ξεπούλημα μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο, καθώς τα χρήματα των επενδυτών θα επιστρέψουν πρώτα σε άλλα επενδυτικά προϊόντα.

Παρατηρώντας τις ροές 30 ημερών του δείκτη Whale Flow Mean- ή αλλιώς τα ψηφιακά πορτοφόλια των επενδυτών whales παρατηρείται έντονη συσσώρευση με αγορές νέων BTC - πιστεύοντας πως θα έρθει ένα νέο ράλι. Ο συγκεκριμένος δείκτης έχει μεγάλη σημασία καθώς είναι διττό το μήνυμα- τόσο ότι μειώνεται η πίεση από τις πωλήσεις, αλλά και η αγορά από επενδυτές με μεγάλη έκθεση και εμπειρία στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Στον αντίποδα η συσσώρευση $BTC στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν εκτοξευθεί!

Ο μέσος όρος εισροής, που είναι η μέση εισροή BTC σε όλα τα ανταλλακτήρια, έχει ανέβει από χθες ε πάνω από το 2,0 - μια ζώνη αυξημένου κινδύνου ή αδυναμίας. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, καθώς οι επενδυτές μεταφέρουν τα κρυπτονομίσματα τους στα ανταλλακτήρια όταν σκοπεύουν να πουλήσουν βραχυπρόθεσμα. Σίγουρα το επίπεδο $65000 θα υπάρχει έντονη διάθεση από τους πωλητές.

Το Ethereum

Ωστόσο, για άλλη μια φορά αυτό που έκλεψε την παράσταση είναι το Ethereum. Οι αποδόσεις ξεπερνούν κατά πολύ την απόδοση του Bitcoin. Έτσι πιθανολογούμε ότι μπορεί να ξεκινήσει σύντομα το altseason- δηλαδή όταν το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξάνεται για τα altcoins. ​Για άλλη μια φορά το Open Interest στις αγορές futures χτυπάει κόκκινο και ο εκτιμώμενος δείκτης μόχλευσης έχει εκτοξευθεί. Αναμένουμε τεράστιες ρευστοποιήσεις όταν η αγορά προχωρήσει σε διόρθωση κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Το επίπεδο των $ΡΤΗ που είναι κατατεθειμένα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων σημειώνουν νέα χαμηλά. Το ποσοστό είναι επί του παρόντος στο 14% (επί της συνολικής κυκλοφορίας)ενώ βρισκόταν στο 21% στις αρχές του 2021. Αυτό σημαίνει πτώση 7% σε μόλις 11 μήνες, κάτι που είναι πρωτόγνωρο.

Αυτό δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζεται πλήρως στην τιμή διαπραγμάτευσης η οποία παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο του 2021.