Οριακή υποχώρηση για το πετρέλαιο μετά από ανοδικό σερί πέντε ημερών

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, 23:44 - Τελευταία ενημέρωση: 23:52
-A +A

Με οριακές απώλειες έκλεισε η τιμή του πετρελαίου σήμερα Πέμπτη, μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Το αμερικανικό αργό ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης με πτώση τριών σεντς (0,07%) στα 67,83 δολάρια. Ο δείκτης αναφοράς Brent επίσης είχε μικρές απώλειες κλείνοντας λίγο κάτω από 75 δολάρια το βαρέλι. 

Σημειώνεται πως μετά την ανακοίνωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση για μεγαλύτερη μείωση των αποθεμάτων αργού από την αναμενόμενη, χθες το πετρέλαιο έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου δεκαπενθήμερου, με τα δύο συμβόλαια να κερδίζουν λίγο περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν την πτώση στα 5,2 εκατ. βαρέλια.

Ωστόσο, αναλυτές εκφράζουν φόβους για την συνέχεια, δεδομένης της νέας κλιμάκωσης στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα βλάψει τελικά την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα