«Βουτιά» κοντά στις 200 μονάδες για τον Dow Jones

«Βουτιά» κοντά στις 200 μονάδες για τον Dow Jones

Απώλειες καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, αφού μετά τα ιστορικά υψηλά που σημείωσαν χθες οι S&P 500 και Nasdaq επέστρεψε η ανησυχία για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού, ενώ υψηλό στέλεχος της Fed «πάγωσε» τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των επιτοκίων. 

Αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος διόρθωσης είναι «υψηλός», καθώς η επίπτωση του κορονοϊού στα κέρδη υποτιμάται από τους επενδυτές. Συγκεκριμένα ο Πέτερ Οπενχάιμερ, μιλώντας στους Financial Times επισήμανε «ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να έχει υποτιμηθεί η επίπτωση του κορονοϊού στα κέρδη από τις τρέχουσες τιμές των μετοχών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος μίας διόρθωσης είναι υψηλός».

Στην Κίνα, τα νέα κρούσματα του  κορονοϊού υποχώρησαν το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο οι θάνατοι και τα νέα κρούσματα εκτός της χώρας προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.

Στη Νότια Κορέα αναφέρθηκε ο πρώτος θάνατος από τον ιό, με τις κυβερνητικές αρχές να μην έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέκυψαν δύο ηλικιωμένοι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό και είχαν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones υποχωρεί 0,63% στις 29.163 μονάδες, ο Nasdaq χάνει 0,86% στις 9.732 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,57% στις 3.366 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η Morgan Stanley θα προχωρήσει στην εξαγορά της E-TRADE Financial Corp. με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 13 δισ. δολ. σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Οι μετοχές της Morgan Stanley υποχωρούν περίπου 5%, ενώ οι μετοχές της E-Trade καταγράφουν ράλι 25%.

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 4.000, φτάνοντας τις 210.000.