Οριακή πτώση στην Ευρώπη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Οριακή πτώση στην Ευρώπη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Οριακές απώλειες και μικρές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,21%, ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά κατά 0,40%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,08%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδη 0,06% όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που βρίσκεται στο +0,08%.

Οι επενδυτές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το δρόμο των μελλοντικών κινήσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασιλείο αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Ιούλιο, εν μέσω ενός καύσωνα ο οποίος αύξησε τις πωλήσεις ιματισμού για ζεστό καιρό, υλικών για πικ νικ και ηλεκτρικών ανεμιστήρων.

Στις επιμέρους μετοχές, η ελβετική εταιρεία Dufry κινείται με άνοδο 3,2% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον Stoxx 600, ενώ η IWG αντίθετα, κατρακυλά κατά 13% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα α' εξαμήνου.