Με υποτονικότητα η προσπάθεια για τις 640 μονάδες στο Χ.Α.

Με υποτονικότητα η προσπάθεια για τις 640 μονάδες στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει να κινείται το χρηματιστήριο της Αθήνας, με κέρδη +0,42% στις 637,49 μονάδες, αδυνατώντας να επανακτήσει τις 640 μονάδες.

Χαρακτηριστικό μέχρι στιγμής της συνεδρίασης είναι η απουσία ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών, καθώς αυτό εστιάζεται σε επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Προς το παρόν, πάντως, οι μαζικές πωλήσεις που έγιναν εχθές δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν συνέχεια.

Ακόμη, το χθεσινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κάτω από το επίπεδο στήριξης των 640 μονάδων δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν από την προηγούμενη εβδομάδα περί 700 μονάδων.

Με φίλτρο τρία, δηλαδή τρία συνεχόμενα κλεισίματα του γενικού δείκτη κάτω των 640 μονάδων, σηματοδοτεί υποχώρηση προς νέα χαμηλότερα επίπεδα και απομένει να διαπιστώσουμε εάν διασπάσει πτωτικά και την επόμενη στήριξη, η οποία βρίσκεται στις 620 μονάδες. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια για ανάκτηση των 640 μονάδων από τον Γενικό Δείκτη συνεχίζεται.

Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Γ.Δ. θα παίξουν οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες θα επαναδιαπραγματευθούν από αύριο 2 Δεκεμβρίου.

Πιθανή πίεση στους τραπεζικούς τίτλους θα οδηγήσει τον γενικό δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Όπως και στις προηγούμενες αυξήσεις, την τάση θα δώσουν τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια κι ας ελπίσουμε αυτήν τη φορά να μην έχουμε παραδείγματα όπως τον Μάιο του 2014, όπου υπήρξαν παρατυπίες με naked short selling, με συνέπεια τη χειραγώγηση της τιμής των τραπεζικών μετοχών.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μετοχή της ΔΕΗ, που αυτήν την ώρα βρίσκεται στα 5 ευρώ, με απώλειες -3,66%. Πλέον, σημαντική η επόμενη στήριξη στα €4,8064.

Στις μετοχές που συνεχίζουν θετικά, η μετοχή της ΜΙΓ με κέρδη +5,71% στα €0,074, των ΕΛΠΕ +4,94% στα €4,46 και του ΤΙΤΚ +1,82% στα €17,31.

Από το σύνολο των μετοχών, 31 κινούνται ανοδικά, 42 πτωτικά, ενώ 22 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στα €15,7 εκατομμύρια.