Αρνητικά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Αρνητικά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται στους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά την ακύρωση συνάντησης που είχε προγραμματιστεί μεταξύ κινεζικής αντιπροσωπείας και Αμερικανών καλλιεργητών στη Μοντάνα.

Σύμφωνα με το Montana Farm Bureau, η αντιπροσωπεία ακύρωσε την επίσκεψή της και αναχωρεί εσπευσμένα για την Κίνα χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις. 

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι σχεδιάζει να εξαιρέσει εκατοντάδες προϊόντα από τους δασμούς 25% που έχει επιβάλει σε κινεζικά αγαθά 250 δισ. δολ., που έχει επιβάλει. Σε αυτά τα προϊόντα πειλαμβάνονται τα πλαστικά καλαμάκια, οι προμήθειες για κατοικίδια ζώα, τα ποδήλατα και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, όπως μεταδίδει το Politico.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 77,25 μονάδες (-0,29%) κινούμενος στις 27.194 μονάδες, με τον γενικό S&P να πέφτει κατά 0,42% (-12,52 μονάδες) στις 2.994 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 72,71 μονάδες (-0,89%) στις 8.110 μονάδες.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές παρακολουθούν τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed, μετά και τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, για δεύτερη διαδοχική φορά, επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα και την επιβράδυνση της δραστηριότητας ιδιαίτερα στο κλάδο της μεταποίησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρός της κ. Bullard ανέφερε ότι μια μείωση κατά 50 μονάδες βάσης θα παρείχε μεγαλύτερη ασφάλεια ενάντια στη χαμηλή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και θα βοηθούσε να ενισχυθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο του 2%. «Είναι μια συνετή διαχείριση ρίσκου, κατά τη γνώμη μου, να μειώσεις τα επιτόκια επιθετικά τώρα και στη συνέχεια να τα αυξήσεις αν τα καθοδικά ρίσκα δεν επιβεβαιωθούν», τόνισε ο ίδιος.