Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να περιμένουν τις εξελίξεις από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Γεγονός της ημέρας μέχρι στιγμής είναι η έγκριση του εμβολίου των Pfizer//BioNTech από τη Βρετανία και πλέον η χορήγησή του μπορεί να αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα. 

Οι συζητήσεις για ένα νέο οικονομικό πακέτο ώθησαν την Wall Street  σε νέα υψηλά. Μια ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών παρουσίασε χθες μια νέα πρόταση για ένα πακέτο τόνωσης αξίας 908 δισ. δολ. ενώ σε ομιλίες τους στο Κογκρέσο, τόσο ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, τάχθηκαν υπέρ της περαιτέρω δημοσιονομικής τόνωσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός EURO Stoxx 50 σημειώνει απώλειες 0,39% στις 3.511 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη,  ο γερμανικός DAX χάνει 0,5%, ο βρετανικός FTSE 100 είναι σταθερός, και ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,3%.

Στην περιφερικές αγορές, ο ισπανικός IBEX-35 χάνει 0,12% και ο ιταλικός FTSE MIB διολισθαίνει 0,75%.

Στα μάκρο στοιχεία, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκαν οι πώλησης λιανικής στην Γερμάνια  τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ενισχύθηκαν κατά 8,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι προσδοκίας για άνοδο κατά 5,8%. Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, κινήθηκαν θετικά κατά 2,6%, μετά την πτώση κατά 1,9% του Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις  εκτιμήσεις.

To πετρέλαιο υποχωρεί μετά από την μη αναμενόμενη αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργά την Τρίτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μείωση κατά 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα επίσημα δεδομένα αναμένονται αργότερα σήμερα.

Το συμβόλαιο του αργού υποχωρεί κατά 0,7% στα 44,25 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο του Brent καταγράφει πτώση  0,5% στα 47,19 δολάρια. 
Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρει  0,2% στα 1814,74 $/ουγκιά,  ενώ το Ευρώ έπιασε και το όριο των 1,2 σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία EUR/USD να διαπραγματεύεται στα 1,2074.