Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές στην αυλαία ενός «εντυπωσιακού» μήνα

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές στην αυλαία ενός «εντυπωσιακού» μήνα

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις συνεχίζουν την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου οι ευρωαγορές σε ένα μήνα που σημαδεύτηκε από ένα ράλι στις παγκόσμιες αγορές λόγω των αισιόδοξων μηνυμάτων από την επιστημονική κοινότητα για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Στο μέτωπο του Brexit κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα καθώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για την επίτευξη μιας τελικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και EE.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,5% με τον κλάδο της ενέργειας να ηγείται των απωλειών χάνοντας 2,3% και σχεδόν όλους τους άλλους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει μόλις 0,03% στις 13.331 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,27% στις 5.585 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE ενισχύεται κατά 0,33% στις 6.388 μονάδες και στην Ιταλία ο MIB χάνει 0,61%. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Δευτέρα, με τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+ και τις αποφάσεις που θα πάρουν σχετικά τα όρια παράγωγης πετρελαίου.

Το συμβόλαιο του αργού υποχωρεί κατά 1,8% στα 44,82 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο του Brent καταγράφει πτώση  1,8% στα 47,37 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια κλείνουν  το μήνα με κέρδη πάνω από 25%.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί  0,5% στα 1778,45 $/ουγκιά,  ενώ το Ευρώ συνεχίζει και ανεβαίνει σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία EUR/USD να διαπραγματεύεται στα 1,1925.