Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον OPEC

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον OPEC

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές εν μέσω των ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών ότι OPEC θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής στη συνεδρίασή του.

Στη Βιέννη συνεδριάζουν τα μέλη του OPEC με τα μέλη του να βρίσκονται μια ανάσα σε συμφωνία για την παραγωγή παρά το γεγονός ότι τελική απόφαση δεν αναμένεται μέχρι την Παρασκευή. Οι υπουργοί ενέργειας των χωρών κρατών συζητούν για το μέλλον της 18μηνης συμφωνίας με τη Ρωσία και των άλλων μελών εκτός του Οργανισμού για τη μείωση της παραγωγής.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα βρίσκεται η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) που συνεδριάζει μπορεί να αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά ετοιμάζει το έδαφος για αύξησή τους τον Αύγουστο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,3% με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτης, ο γερμανικός DAX χάνει 0.05% στις 12.692 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,25% στις 5.385 μονάδες. Ο FTSE ενισχύεται κατά 0,44% στις 7.660 μονάδες.