Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 19:05
-A +A

Με μικρές διαφοροποιήσεις ολοκλήρωσαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit να προκαλούν ανησυχία στους επενδυτικούς κύκλους.

Σημειώνεται ότι στην απόρριψη της 30ής Ιουνίου που ζητεί η Τερέζα Μέι ως ημερομηνία για την αναβολή του διαζυγίου του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ενωση προσανατολίζονται οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διπλωματικές πηγές να αναφέρουν πως επιθυμία τους είναι να δοθεί βραχύτερη παράταση.

«Το θέμα της ημερομηνίας θα είναι απόφαση των αρχηγών των κρατών», τόνισε ευρωπαϊκή πηγή, αλλά «η κατεύθυνση» που διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνεδρίασης των πρεσβευτών είναι να απορριφθεί η ημερομηνία της 30ής Ιουνίου και να προτιμηθεί μία πιο βραχυχρόνια παράταση, μέχρι τις 22 Μαΐου, για παράδειγμα». 

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit, η Τερέζα Μέι με τη σειρά της δήλωσε πως «είμαι εδώ για να συζητήσω με τους ομολόγους μου το αίτημα για μικρή παράταση έως τον Ιούνιο».

«Μια μικρή παράταση θα δώσει τον χρόνο για να γίνει μια τελική επιλογή», ανέφερε η Μέι. «Είναι σημαντικό το κοινοβούλιο να υλοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μια μικρή παράταση θα δώσει την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Πραγματικά ελπίζω ότι θα φύγουμε με μια συμφωνία», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx εμφάνισε μικές απώλειες της τάξης του 0,15% κλείνοντας στις 3.367 μονάδες. Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7,357 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0.91%.Ο γερμανικός DAX έφτασε στις 11,549 μονάδες, με πτώση 0.46%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 5,378 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,53%, κλείνοντας στις 9,355 μονάδες, 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα