Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 11:46
-A +A

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, αναλυτές και επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις για το Brexit και αν οι ηγέτες της ΕΕ αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μια έκτακτη σύνοδο για το θέμα τον επόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι ανοικτή στην ιδέα της παράτασης της μεταβατικής περιόδου «για λίγους μήνες» για δώσει χρόνο για περισσότερες εμπορικές διαπραγματεύσεις, δήλωσαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξηγώντας ότι η κα. Μέι δήλωσε ότι «είναι έτοιμη να εξετάσει» μία μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο με την ελπίδα της άρσης του αδιεξόδου στις συνομιλίες για το διαζύγιο ΕΕ-Βρετανίας.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με οριακές μεταβολές στις 364,92 μονάδες με τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,42% στις 11.764 μονάδες και γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,33% στις 5.161 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE κερδίζει 0,17% στις 7.066 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, άλμα 7% καταγράφει η μετοχή της Carrefour με την εταιρεία να ανακοινώνει πωλήσεις και κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα