Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Mε οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών διαφορών.

Αφορμή για την θετική επίδραση στο ηθικό των επενδυτών στάθηκαν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, στην «πρώτη φάση» των εμπορικών διαπραγματεύσεών τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται στα τελευταία στάδια για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αποκλιμακώσει τον 16μηνο εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές εστιάζουν την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία με τον προεκλογικό αγώνα να κλιμακώνεται ενόψει των εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει μόλις 0,1% με τον κλάδο των βασικών πόρων να καταγράφει κέρδη 0,6%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0.06% στις 13.227 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,04% στις 5.927 μονάδες. Στη Μεγάλη Βρετανία ο FTSE κερδίζει 0,29% στις 7.424 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα,, η μετοχή της Lufthansa χάνει 0,12% μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις για την πώληση των υπηρεσιών catering στην ελβετική Gategroup.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,28%.