Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 10:55
-A +A

Με οριακές μεταβολές και μικτές τάσεις ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Ο Πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 386,91 μονάδες με τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Τη χειρότερη επίδοση μέχρι στιγμής καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου των media που υποχωρούν περίπου κατά 1%.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν ανελλιπώς τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ο οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος του Λευκού Οίκο Λάρυ Κουντλοου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΕΕ θα καταθέσει μια σημαντική πρόταση για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Μιλώντας μάλιστα στο CNBC ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, είπε πως θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια «σημαντική προσφορά ελεύθερου εμπορίου».

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός δείκτης χάνει 0,21% στις 12.744 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,38% στις 5.429 μονάδες. Ο αγγλικός FTSE ξεκίνησε με οριακές απώλειες στις 7.673 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της γαλλικής Iliad κάνει άλμα 7% μετά την είδηση πως η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών έφτασε τους ένα εκατομμύριο συνδρομητές στην ιταλική αγορά.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Publicis κάνει βουτιά 9% με την εταιρεία να ανακοινώνει υποχώρηση των πωλήσεων στο δεύτερο τρίμηνο που ωστόσο ήταν αναμενόμενη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 19/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα