Οριακές μεταβολές στην Wall Street

Οριακές μεταβολές στην Wall Street

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις συνεχίζουν τις συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια εβδομάδα που ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε σημαντικές απώλειες μετά από ένα ισχυρό sell-off.

Η σημερινή συνεδρίαση ενδεχομένως να συνδιαστεί με έντονη μεταβλητότητα καθώς όπως αναφέρει το Marketwatch σήμερα έχουμε το φαινόμενο quadruple witching, δηλαδή πρόκειται για την ημέρα που λήγουν ταυτόχρονα παράγωγα και futures μετοχών και μπορεί να υπάρχει κινητικότητα στις αγοραπωλησίες. Το quadruple witching συναντάται την τριτη Παρασκευή κάθε τριμήνου, δηλαδή Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,14% ή 38 μονάδες στις 27.863 ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,24% ή 25 μονάδες και κινείται στις 10.941 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται οριακά θετικά στις 3.359 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed την Τετάρτη με την Κεντρική δήλωση να εκτιμά ότι η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι μακρά και ότι δεν προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκια για τουλάχιστον τρία ή τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις συζητήσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την κατάρτιση ενός νέου πακέτου στήριξης μέτρων για την αποφυγή των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Μέχρι στιγμής τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 52,9% εκτινάχθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ στο β΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 170 δισ. δολάρια έναντι του αναθεωρημένου ποσού των 111,5 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, οι κινεζικής προέλευσης εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok και WeChat δεν θα είναι διαθέσιμες για εκατομμύρια χρήστες τους επί αμερικανικού εδάφους από την Κυριακή, ενώ παράλληλα θα απαγορευτούν και οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτών. Οι εξελίξεις αυτές ενδεχομένως να επηρεάσουν την μετοχή της Oracle που βρίσκεται σε συζητήσεις με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του tik tok ByteDance.

Νωρίτερα, με κέρδη έκλεισαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικο Nikkei να κερδίζει 0,18%.