Οριακές μεταβολές στη Wall

Οριακές μεταβολές στη Wall

Οριακές μεταβολές στη σημερινή συνεδρίασης για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να θέλουν να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των προηγούμενων δύο ημερών.

Βασική αιτία αυτής της ανόδου κυρίως ήταν το πετρελαϊκό ράλι συνεχίζεται και σήμερα με τις τιμές του αργού να ξεπερνούν τα 50 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά μέσα στο 2016.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 25 μονάδες (0,14%) κινούμενος στις 17.826 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 3 μονάδων (0,08%) βρίσκεται στις 4.898 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1 μονάδα (0,03%) και κινείται στις 2.091 μονάδες.

Στο μέτωπο των μάκρο, σε χαμηλό ενός μήνα διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, σε μια ένδειξη ανάκαμψης της αμερικάνικης οικονομίας, ενώ τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 10.000, στις 268.000, το διάστημα από τις 15 Μαΐου έως τις 21 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που αφορούν στις παραγγελίες αγαθών διαρκείας έδειξαν πως σημειώθηκε αύξηση κατά 3,4% τον Απρίλιο με την ώθηση από τη ζήτηση για αυτοκίνητα, φορτηγά και εμπορικά αεροσκάφη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Abercrombie & Fitch Co. κάνει βουτιά 12,88% καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Costco Wholesale Corp. κερδίζει 5,30% παρά το «λίμνασμα» των πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα διαπραγματεύτηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, έπειτα από το διήμερο ράλι που πραγματοποίησαν, με τους επενδυτές να θεωρούν πιθανή μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.