Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street αφήνοντας πίσω τους τον Αύγουστο που ήταν ο πιο κερδοφόρος σε διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών. 

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο επιδόσεων, για τον S&P 500 ήταν ο καλύτερος από το 1986 ενώ για τον Dow Jones από το 1984. Για τον Nasdaq ήταν ο καλύτερος Αύγουστος από το 2000. 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι επενδυτές έχουν στραφεί στις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης και τεχνολογίας από τον Μάρτιο, κάτι που προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί. 

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed σχετικά με το βασικό επιτόκιο με τα ξένα πρακτορεία να σημειώνουν ότι ενδέχεται να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα παρά τις πιέσεις από τον πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται στις 28.411 με πτώση 0,07% ή 15 μονάδες, ο S&P500 ενισχύεται οριακά κατά 0,07% και βρίσκεται στις 3.503 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,53% στις 11.83 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla χάνει 2% μετά το χτεσινό άλμα ύψους 12,56% που την οδήγησαν πάνω από τα 500 δολάρια.

Στο μεταξύ η μετοχή της Zoom Video Communications Inc εκτοξεύεται κατά 35% με την εταιρεία να είναι από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας καθώς ευνοήθηκαν οι εφαρμογές της εταιρείας λόγω της τηλεργασίας. 

Νωρίτερα με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite να κερδίζει 0,44%.