Οριακές μεταβολές στη Wall Street στον απόηχο της Fed

Οριακές μεταβολές στη Wall Street στον απόηχο της Fed

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τις αποφάσεις της Fed να διατηρήσει τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ ότι η οικονομία  συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τις ανησυχίες λόγω πανδημίας. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Πάουελ «έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε» στην αγορά εργασίας καθώς όπως είπε ο στόχος της απασχόλησης είναι ακόμη μακριά και για αυτό το λόγο η FED δεν είναι ακόμη  έτοιμη να αρχίσει να περιορίζει την στήριξη που παρέχει.

Για τον πληθωρισμό, ο Πάουελ είπε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ξεπεράσει τον στόχο του 2% και αναμένεται να παραμείνει αρκετά πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο για μερικούς μήνες.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,36% ή 127 μονάδες και έκλεισε στις 34.930 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,7% ή 102 μονάδες στις 14.762 μονάδες. O S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.400 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,02%.  

Στις "big tech", που ανακοίνωσαν χτες μετά τη λήξη της συνεδρίασης αποτελέσματα, η μητρική της Google η Alphabet  κέρδισε 0,04% αφότου παρουσίασε έσοδα 61,8 δισ. δολαρίων με θηριώδες άλμα 69% στα έσοδά της από διαφημίσεις.

Η Microsoft υποχώρησε κατά 0,11% καθώς νίκησε τις εκτιμήσεις με κέρδη που ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια, κάτι που έκανε και η Apple η οποία κινήθηκε με άνεση πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς, ωστόσο βλέπει τον τίτλο της να σημειώνει απώλειες 1,5% καθώς προειδοποίησε ότι το προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα επηρεάσουν τις πωλήσεις των iPhone και iPad.