Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή του Πάουελ

Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή του Πάουελ

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή ημέρα που ο Dow Jones κατέγραψε την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Μάρτιο, ενώ και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1%. 

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις του καθώς αναμένουν τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ σήμερα στο Κογκρέσο.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας μετά την συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που γνωστοποίησε ότι συζητείται η σταδιακή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων ενώ και ότι αναμένονται δύο αυξήσεις ετών επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,23% ή 77 μονάδες στις 33.954 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  ενισχύεται κατά 0,33% ή 47,45 μονάδες στις 14.188 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,37% ή 15 μονάδες και κινείται στις 4.240 μονάδες. 

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις ακινήτων υποχώρησαν κατά 0,9% τον Μάιο στα 5,8 εκατομμύρια σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η  εθνική ένωση κτηματομεσιτών. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Gamestop κάνει ράλι 5,28% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι προσέφερε 5 εκατ. μετοχές για να αντλήσει κεφάλαια 1,126 εκατ. δολάρια ώστε να τα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για αναπτυξιακές ενέργειες.