Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών που δημοσιεύονται αυτό το διάστημα. 

Μέχρι στιγμής 41 εταιρείες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου με το 80% από αυτές να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Αυτή την εβδομάδα μεγάλοι κολοσσοί αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία, ανάμεσα σε αυτές θα είναι η Netflix, η Johnson & Johnson, η United Airlines η Procter & Gamble και η Tesla.

Βάσει δε των αποτελεσμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και των εκτιμήσεων για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του δείκτη, το τρίτο τρίμηνο υπολογίζεται ότι θα εμφανίσει αύξηση κερδοφορίας κατά 30% μεσοσταθμικά για τις μεγαλύτερες εισηγμένες των ΗΠΑ, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό τριμήνου από το 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Τα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών ήδη έχουν δώσει σημαντική ώθηση στους δείκτες οδηγώντας τους κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης έχασε 0,1% στις 32.258 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,84% και έκλεισε στις 15.021 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,34% στις 4.486 μονάδες. 

Στις εξελίξεις που εξετάζουν οι επενδυτές, όπως έγινε γνωστό τις πρωινές ώρες σήμερα το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,9% στο τρίτο τρίμηνο του 2021, ακολουθώντας σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις αναλυτών που ανέμεναν μεγέθυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη κατά 5,2%.