Οριακές μεταβολές στη Wall μετά το χθεσινό ράλι

Οριακές μεταβολές στη Wall μετά το χθεσινό ράλι

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το ισχυρό ράλι του κλάδου της τεχνολογίας που οδήγησε τον Nasdaq για 29η φορά φέτος σε ιστορικό υψηλό.

Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών φαίνεται να μην οδηγούν σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,06% στις 26.679 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,06% στις 10.893 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,12% και κινείται στις 3.289 μονάδες.

Μετά από ένα ακόμα σαββατοκύριακο άκαρπων συνομιλιών σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και οι ηγέτες των Δημοκρατικών «κάθονται» εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. 

Η βασικότερη διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι η επέκταση του βοηθήματος ανεργίας, το οποίο έληξε στα τέλη Ιουλίου, αφήνοντας περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς τα 600 αναγκαία δολάρια ανά εβδομάδα. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Booking υποχωρεί κατά 0,56% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας που θα αντιστοιχούν στο 25% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της που αποτελείται αυτή τη στιγμή από 17.000 υπαλλήλους, λόγω της μειωμένης ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον δείκτη του Hong Kong να κάνει άλμα 2%.