Οριακές μεταβολές στη Wall μετά το χθεσινό ράλι

Οριακές μεταβολές στη Wall μετά το χθεσινό ράλι

Με οριακές μεταβολές και μικτές τάσεις συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εξαργυρώνουν ένα μικρό μέρος των κερδών από το ράλι των τελευταίων ημερών.

Οι επενδυτές παρά το γεγονός ότι ποντάρουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Fed της Ατλάντα στους FT που εκτίμησε ότι αν αυξάνονται τα κρούσματα η επανάκαμψη της οικονομίας θα είναι «ανώμαλη».

Την ίδια ώρα, θετικά είναι τα μηνύματα από την μάχη κατά του κορονοϊού με την αμερικάνικη κυβέρνηση χρηματοδοτεί την φαρμακευτική εταιρεία Novamax με 1,6 δισ. δολάρια για την δημιουργία εμβολίου.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 201 μονάδες ή 0,77% και κινείται στις 26.085 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,02% ή 0,81 μονάδες στις 10.432 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,36% ή 10 μονάδες στις 3.169 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, συνολικά 6,5 εκατ. Αμερικανοί είτε βρήκαν νέα εργασία είτε επαναπροσλήφθηκαν τον Μάιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Οι μαζικές προσλήψεις τον Μάιο ωστόσο κάλυψαν μόνο ένα μέρος από τις δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν φτάνοντας τα 5,4 εκατ. τον Μάιο από 5 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Νωρίτερα, με απώλειες έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,44%.