Οριακές μεταβολές στη Wall στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Κιμ

Οριακές μεταβολές στη Wall στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Κιμ

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο της ιστορικής συνάντησης των ηγετών των ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο μεταξύ, επενδυτές και αναλυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της Fed καθώς σήμερα ξεκινά η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας που ενδεχομένως να καταλήξει σε αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 31,64 μονάδες ή 0,13% και κινείται στις 25.354 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 20,82 μονάδες ή 0,27% και βρίσκεται στις 7.681 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 5,11 μονάδες ή 0,18% και κινείται στις 2.786 μονάδες.

Για μια φανταστική συνάντηση, που ήταν «καλύτερη απ'' ό,τι περίμενε κανείς», έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ιστορική συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παράλληλα, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία με την δεσμεύονται να εργαστούν για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ οι ΗΠΑ θα παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Βόρεια Κορέα.

«Αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση» σχολιάζουν οι αναλυτές για να περιγράψουν το «σκηνικό» στις χρηματαγορές σχετικά με τη συνάντηση Τραμπ- Κιμ.

Στα μάκρο της ημέρας, το 2,8% ανήλθε ο πληθωρισμός το Μάιο με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να σημειώνει επίσης αύξηση 0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι δομικές τιμές καταναλωτή που δεν περιλαμβάνουν την ενέργεια και τα τρόφιμα, σημείωσαν άνοδο 0,2%,

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Sage Therapeutics Inc κερδίζει 5,5% μετά την είδηση πως η εταιρεία σχεδιάζει να επιταχύνει την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την κατάθλιψη.

Νωρίτερα, με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.