Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ -Πούτιν

Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ -Πούτιν

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην συνάντηση Τραμπ- Πούτιν που έλαβε χώρα στο Ελσίνκι με τους δύο ηγέτες να έχουν στην ατζέντα τους τον έλεγχο των εξοπλισμών, την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2016 αλλά και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 7,55 μονάδες ή 0,01% και κινείται στις 25.012 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 4,25 μονάδες ή 0,06% και βρίσκεται στις 7.797 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 4,09 μονάδες ή 0,48% και κινείται στις 2.797 μονάδες.

Την ανάγκη οι δύο ισχυρές πυρηνικές υπερδυνάμεις να βρουν πεδία συνεργασίας, τόνισαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο Ελσίνκι, ενώ αρνήθηκαν και οι δύο κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έκανε συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Ελσίνκι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν το ξεκίνημα μιας µακρόχρονης διαδικασίας με ισχυρό διάλογο με τη Ρωσία.

Την ελπίδα για μια «εξαιρετική σχέση» εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο Ρώσος ομόλογός του επεσήμανε πως οι δυο τους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, κάτι που δεν κάνει ο καθένας με τους ανταγωνιστές του.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της BlackRock Inc υποχωρεί κατά 1,06% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στο μεταξύ η μετοχή της Bank of America κερδίζει 1,72% καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή αλλά και έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας.