Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά νέα

Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά νέα

Mε οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και όπως λένε χαρακτηριστικά οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Παράλληλα, ομιχλώδες είναι το τοπίο στο πεδίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για τη διευθέτηση των εμπορικών τους διαφορών καθώς δεν έχει καταγραφεί κάποια αξιοσημείωτη πρόοδος παρά τις προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 48 μονάδες ή 0,13% στις 27.990 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 13 μονάδες ή 0,16% και κινείται στις 8.563 μονάδες. O S&P 500 χάνει 3 μονάδες ή 0,07% στις 3.119 μονάδες.

Η 15η Δεκεμβρίου θεωρείται ξ κρίσιμη ημερομηνία σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ Κίνας καθώς τότε είναι το deadline για την επιβολή ή μη νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον πρώην οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Gray Cohn που μίλησε στο CNBC, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή δασμών αν δεν επέλθει κάποια συμφωνία.

Στα εταιρικά νέα, που σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η μετοχή της Home Depot κάνει βουτιά 4,90% με την εταιρεία όχι μόνο να ανακοινώνει απογοητευτικές επιδόσεις στις πωλήσεις αλλά και να υποβαθμίζει το outlook των πωλήσεων για φέτος.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Boeing κερδίζει 0,34% καθώς έλαβε 50 παραγγελίες για την κατασκευή αεροσκαφών τύπο 737 ΜΑΧ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι κατασκευές κατοικιών αυξήθηκαν τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ φτάνοντας μάλιστα σε υψηλό δωδεκαετίας. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 3,8% σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,53%.