Μικρές απώλειες στη Wall μετά την μείωση επιτοκίων από τη Fed

Μικρές απώλειες στη Wall μετά την μείωση επιτοκίων από τη Fed

Με οριακές μεταβολές κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση και μετά την ανακοίνωσης της απόφασης της Fed για την μείωση των επιτοκίων πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε το κόστος δανεισμού στο εύρος του 2%-2,25% από 2,25%-2,5%.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ η απόφαση μείωσης των επιτοκίων πάρθηκε λόγω της στασιμότητας του πληθωρισμού και της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 240,04 μονάδες ή 0,89% στις 26.949 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 64,79 μονάδες ή 0,74% στις 8.211 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 21,60 μονάδες ή 0,72% στις 3.010 μονάδες.

Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου με τον Dow Jones να έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 2,3%, ο S&P 500 2,4% και ο Nasdaq 2,2%.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν, με μια κοφτή απάντηση από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στην προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου, να μην χρονοτριβούν, οι συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων για το εμπόριο, που αναζητούσαν τρόπους να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Καθώς ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προσγειώθηκαν χθες στη Σανγκάη, ο Τραμπ κατηγόρησε το Πεκίνο μέσω Twitter ότι χρονοτριβεί και προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει χειρότερη έκβαση για την Κίνα εάν συνεχίσει να καθυστερεί.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 156.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP, σε ένα μέγεθος που σχεδόν ταυτίστηκε με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κερδίζει 5,23% με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να χάνει 1.3%.