Οριακές μεταβολές στη Wall εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων

Οριακές μεταβολές στη Wall εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων

Οριακές μεταβολές για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την έντονη μεταβλητότητα. Οι επενδυτές βρίσκονται μπροστά από μια σειρά γεγονότων που είναι ικανά να επηρεάσουν κάθε στιγμή την πορεία των δεικτών.

Τόσο η συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed, που ξεκίνησε σήμερα και θα καταλήξει στην απόφασή της αύριο, όσο και η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων σημαντικών εταιρειών βρίσκονται στο επίκεντρο. Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο πραγματοποίησε ράλι επωφελούμενο από την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έμεινε σχεδόν αμετάβλητος (+0,07%) κλείνοντας τις συναλλαγές στις 17.967 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 7 μονάδων (0,15%) έκλεισε στις 4.888 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 3,91 μονάδες (0,19%) και έκλεισε στις 2.092 μονάδες.

Ο κλάδος της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών αλλά και της υγείας έχασαν περίπου 0,5% και ήταν οι χειρότεροι σε απόδοση για τον S&P 500.

Η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed θα ξεκινήσει να συνεδριάζει απόψε και αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της ως προς τα επιτόκια. Σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να μείνουν αμετάβλητα αύριο αλλά στην απόφαση της Τράπεζας θα υπάρχουν στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της. Αντιστοίχως, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, την Πέμπτη.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών μεγεθών, οι παραγγελίες αγαθών διαρκείας αυξήθηκαν περίπου κατά 0,8% για το Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Τα αγαθά εξαιρουμένων των αεροσκαφών και των αυτών που χρησιμοποιούνται στον αμυντικό κλάδο, έμειναν αμετάβλητα.

Την ίδια ώρα ο δείκτης S&P/Case-Shiller για 20 πόλεις των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο κατά 5,4% τον Φεβρουάριο συγκριτικά με πέρυσι, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα είχε καταγράψει υποχώρηση κατά 5,7%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, χαμηλότερα του αναμενόμενου ήταν τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη της Wirlpool Corp., ωστόσο η εταιρεία διατήρησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2016, καθώς η μείωση του κόστους και της παραγωγής αντισταθμίστηκαν από την ήπια αύξηση της ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές. 

Σύμφωνα με το Reuters, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία οικιακών συσκευών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 150 εκατ. δολαρίων ή 1,92 δολάρια ανά μετοχή, κατώτερα από τα 191 εκατ. δολάρια ή 2,38 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.