Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, 17:37
-A +A

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καλύπτοντας ένα μέρος των χτεσινών απωλειών.

Οι επενδυτές φαίνεται πως αφήνουν πίσω τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ με τους νέους δασμούς που επιβλήθηκαν εκατέρωθεν από χτες στα εισαγόμενα προϊόντα.

Την ίδια ώρα, σήμερα ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 18/,13 μονάδες ή 0,06% στις 26.579 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 0,11 μονάδες ή 0,29% στις 7.992 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,06 μονάδες και κινείται στις 2.919 μονάδες.

Ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed η οποία όπως αναμένουν οι αναλυτές θα καταλήξει στην αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά της ανακοίνωσης των αποφάσεων, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell που θα δώσει την δική του οπτική για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας και το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Michael Kors Holdings Ltd χάνει 0,40% μετά την είδηση πως στα χέρια του αμερικάνικου ομίλου μόδας περνάει ο ιταλικός οίκος Versace με αντίτιμο το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Michael Kors θα αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε Capri Holdings, εμπνευσμένη από το νησί Κάπρι, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι «ένας λαμπερός και πολυτελής προορισμός».
Την ίδια ώρα, υποχωρεί κατά 1,67% η μετοχή της Facebook καθώς οι συνιδρυτές της Instagram ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την εταιρεία.
Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα