Οριακές μεταβολές στη Wall ενόψει των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Οριακές μεταβολές στη Wall ενόψει των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η είδηση ότι η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολογού του Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιηθεί αργότερα από το προγραμματισμένο προκάλεσε ανησυχία στις αγορές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.711,23 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 2.808,56 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,06% και ο Nasdaq έκλεισε στις 7.630,91 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,16%.

H μετοχή της Boeing που βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρας μετά το τραγικό δυστύχημα από την πτώση του αεροσκάφους της στην Αιθιοπία που κόστισε τη ζωή 157 ατόμων υποχώρησε εκ νέου σήμερα μετά την μικρή ανάκαμψη που γνώρισε την Τετάρτη, σημειώνοντας πτώση 1,01%.

Η μετοχή της Visa σημείωσε άνοδο 1,59%, ενώ ανδική ήταν και η πορεία της μετοχή της Apple κατά 1,11%. Παράληλα, η μετοχή του Facebook σημείωσε πτώση 1,85% καθώς από τη μία η ευρύτατη βλάβη στο δίκτυό του αλλά και η έναρξη ποινικής έρευνας στη Νέα Υόρκη σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες του μοιράζονται δεδομένα, «έπληξαν» την αξιοπιστία της πλατφόρμας.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις συναλλαγές δεδομένων που πραγματοποίησε το Facebook με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, εντείνοντας τον έλεγχο για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν 6,9% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 607.000, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.