Οριακές μεταβολές στη Wall - Ιστορικό ρεκόρ ενδοσυνεδριακά για Nasdaq

Οριακές μεταβολές στη Wall - Ιστορικό ρεκόρ ενδοσυνεδριακά για Nasdaq

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Nasdaq να φτάνει στιγμιαία σε ιστορικό υψηλό.

Από την πλευρά του ο S&P 500 βρίσκεται επίσης σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό του ρεκόρ που είχε καταγράψει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι επενδυτές αξιολογούν θετικά τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα οι μεγάλες εταιρίες κάτι σύμφωνα με τους αναλυτές αποτελούν σημαντική ένδειξη ότι η εγχώρια οικονομία στηρίζεται σε γερά θεμέλια και βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης χάνει 32,99 μονάδες ή 0,14% και κινείται στις 26.413 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 15,86 μονάδες ή 0,20% στις 7.985 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 3,98 μονάδες ή 0,12% στις 2.903 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Pepsi κερδίζει 2,69% με την εταιρεία να ανακοινώνει αυξημένα κέρδη α'' τριμήνου αλλά και επίπεδο πωλήσεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στο μεταξύ η μετοχή της Neflix χάνει 1,30% παρά το γεγονός ότι η συνδρομητική πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, ότι προσέλκυσε το πρώτο τρίμηνο του έτους σχεδόν 10 εκατ. συνδρομητές.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 3,4% συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 49,38 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με κέρδη έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με με την ώθηση που έλαβαν από τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν στην κινεζική οικονομία.