Οριακές μεταβολές με θετικά πρόσημα στην Wall Street

Οριακές μεταβολές με θετικά πρόσημα στην Wall Street

Με μικρές μεταβολές και θετικά πρόσημα κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίστηκε ξανά από ιδιαίτερα έντονη μεταβλητότητα ειδικά μετά τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 2.,567 μονάδες με άνοδο 0,17%, ο διευρυμένος S&P βρίσκεται στις 2.803 μονάδες με κέρδη 0,22%, όπως και ο τεχνολογικόςπου ενισχύεται κατά 0,3% στις 8.522 μονάδες.

Για ακόμα μία ημέρα η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στις τιμές του πετρελαίου έπειτα από το ιστορικό κραχ τους στις αρχές της εβδομάδας που οδήγησε το αμερικανικό WTI να κλείσει με αρνητική τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Η επενδυτική ψυχολογία φαίνεται να έχει ανακάμψει πάντως με τη σταθεροποίηση των τιμών του αργού, διατηρείται ωστόσο η αβεβαιότητα για το μέγεθος της ύφεσης που θα ακολουθήσει την πανδημία του κορονοϊού.

Η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει κυριαρχήσει άλλωστε γενικά στο κλίμα της αγοράς κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020, με τους τρεις βασικούς δείκτης της Wall Street να βυθίζονται πολύ μακριά από τα ιστορικά υψηλά του έτους λίγο αφότου έπληξε και τη χώρα.

Τη στιγμή αυτή στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 800.000 περιπτώσεις κρουσμάτων, ωστόσο η μείωση του αριθμού των νέων ημερήσιων κρουσμάτων ώθησε τους δείκτες μακριά από τα χαμηλά που έφτασαν στις 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Μαρτίου έχουν καταγράψει άνοδο άνω του 25% από τα τέλη Μαρτίου, με τον S&P 500 να έχει διαγράψει σχεδόν το ήμισυ των απωλειών του έπειτα από τα υψηλό όλων των εποχών στο οποίο είχε βρεθεί στις 19 Φεβρουαρίου.