Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα στην Wall

Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα στην Wall

Συνεδρίαση επιφυλακτικών κινήσεων και μικρών μεταβολών ήταν η σημερινή στη Wall Street, με τους δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες να καταγράφουν μικρές απώλειες καθώς σταδιακά «ξεθωριάζει» η επενδυτική αισιοδοξία από την προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνα για το εμπόριο, εν αναμονή τη δημοσιοποίησης περισσότερων στοιχείων.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ωστόσο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με οριακή άνοδο 0,04% στις 3.191 μονάδες, το οποίο είναι και το πέμπτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό που σημειώνει. Αντίθετα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,1% στις 28.239 μονάδες, ενώ οριακή πτώση 0,04% σημείωσε και ο διευρυμένος S&P 500 ολοκληρώνοντας στις 3.191 μονάδες.

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ιστορική ψηφοφορία στην ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία.

Θα πρόκειται για μόλις την τρίτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος παραπέμπεται σε δίκη και κινδυνεύει με καθαίρεση τα 250 χρόνια του δημοκρατικού πολιτεύματος των ΗΠΑ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξει, βουτιά 10% πραγματοποίησε η μετοχή της FedEx, έπειτα από ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις της υποχώρησαν το τελευταίο τρίμηνο.

Αντίθετα, η General Mills ενισχύθηκε κατά 2%, με τα δικά της κέρδη τριμήνου να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα σήμερα, με μικτά πρόσημα είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές του οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η προσοχή των επενδυτών επέστρεψε και πάλι στην Βρετανία και τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επαναφέροντας τους φόβους για ένα αδιέξοδο στο Brexit.