Οριακές μεταβολές και ήπια διόρθωση στη Wall Street

Οριακές μεταβολές και ήπια διόρθωση στη Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street, οι οποίου σημειώνουν οριακές μεταβολές μετά από ένα σερί κερδών ρεκόρ των προηγούμενων ημερών.

Οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις σχετικά με την παρατεταμένη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς οι δύο πλευρές εργάζονται για μια πρώτη συμφωνία, με την Κίνα να πιέζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μειώσει τους δασμούς που επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Financial Times σημείωσαν ότι η Ουάσιγκτον ενδέχεται να προβεί σε άρση των συγκεκριμένων δασμών ως ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να καταλήξουν οι δύο πλευρές το ταχύτερο δυνατόν στην επίτευξη συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, οικονομολόγοι του ΟΗΕ σημείωναν σε έκθεσή τους ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, είναι επιβλαβής και για τους δυο έχοντας κοστίσει το πρώτο εξάμηνο του 2019 στην Κίνα 35 δισ. δολάρια ενώ ταυτόχρονα έχουν επιβαρυνθεί με ακριβότερα προϊόντα τόσο οι αμερικάνικές εταιρείες όσο και οι καταναλωτές.

Ο Dow Jones Industrial Average κινείται οριακά ανοδικά στις 27.498 μονάδες, ο S&P 500 επίσης ενισχύεται οριακά στις 3.075 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,22% στις 8.415 μονάδες.

Η μετοχή της HP σημείωσε άνοδο περισσότερο από 12% μετά την ανακοίνωση της Xerox σύμφωνα με την οποία σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά για τον κατασκευαστή υπολογιστών και εκτυπωτών. Η μετοχή της CVS Health ενισχύθηκε κατά 3,5% μετά τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του τρίτου τριμήνου.