Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές ωστόσο να είναι επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους και να αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνονται αυτό το διάστημα και όπως λένε χαρακτηριστικά οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,3% με τον κλάδο της ενέργειας να ηγείται των κερδών με άνοδο 0,6%. αλλά και τους υπόλοιπους να κινούνται σε θετικό έδαφος. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,76% στις 15.313 μονάδες και ο γαλλικός CAC  χάνει 0,10% στις 6.350 μονάδες.

Σημειώνεται μάλιστα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι γερμανικές εταιρίες αύξησαν τις εξαγωγές τους για 11ο συνεχή μήνα τον Μάρτιο, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 1,2%, διπλάσια της πρόβλεψης των οικονομολόγων.

Στην Ιταλία ο MIB χάνει 0,27% στις 24.429 μονάδες και ο βρετανικός FTSE κερδίζει 0,34% στις 7.099 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Adidas κάνει ράλι άνω του 7% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι αυξήθηκαν τα κέρδη της στο α΄ τρίμηνο καθώς οι επιδόσεις βελτιώθηκαν σε όλα τα τμήματα της αγοράς, ενώ επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, κάνοντας λόγο για υψηλότερες πωλήσεις.