Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία ώστε να αξιολογήσουν την πορεία της οικονομίας σε μια περίοδο που η παγκόσμια ανάπτυξη, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις φαίνεται να δοκιμάζεται.

Επενδυτές και αναλυτές, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος με τις δηλώσεις του μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τις παγκόσμιες αγορές.

Η τελευταία τοποθέτησή του, από το Λονδίνο που βρίσκεται για τη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, πως η συμφωνία με την Κίνα μπορεί να καθυστερήσει για μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, θορύβησε τις αγορές με την αβεβαιότητα να επανέρχεται.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος απείλησε ότι θα επιβάλει με δασμούς τα προϊόντα από Γαλλία, Αργεντινή και Βραζιλία.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,1% στις 400,18 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους που διαπραγματεύονται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,41% στις 13.041 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,56% στις 5.759 μονάδες. Στη Μεγάλη Βρετανία ο FTSE100 ωστόσο, υποχωρεί οριακά στις 7.156 μονάδες.

Νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 1,05% και τον Hang Seng να καταγράφει απώλειες 1,25%.