Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στη Wall

Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στη Wall

Με οριακές μεταβολές για τους τρεις βασικούς δείκτες ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street την ώρα που το ενδεχόμενο καθυστέρησης της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed επανήλθε στο προσκήνιο την Παρασκευή μετά τα μάκρο που αφορούσαν την αμερικάνικη αγορά εργασίας.

Παράλληλα,  παραμένουν οι ανησυχίες για τη μη επίτευξη συμφωνίας για το πάγωμα της παραγωγής μετά την «απόσταση» που φέρεται να κράτησαν αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας ενόψει της συνάντησης των κυριότερων παραγωγών στο Κατάρ μέσα στον Απρίλιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 11 μονάδες (0,06%) κινούμενος στις 17.782 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 6 μονάδων (0,14%) βρίσκεται στις 4.908 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 2 μονάδες (0,10%) και κινείται στις 2.071 μονάδες.

Σε μια εβδομάδα που δεν αναμένονται ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών και αναλυτών βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, σήμερα θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος της Fed της Bοστώνης κ. Eric Rosengren και ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης κ. Neel Kashkari, ενώ την Τετάρτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Μαρτίου.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Virgin America Inc. κάνει άλμα 40,10% μετά την ανακοίνωση της Alaska Air Group ότι προτίθεται να την εξαγοράσει έναντι 4 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η μετοχή της Tesla Motors Inc. κερδίζει 3,22% μετά την ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας ότι οι παραγγελίες του ηλεκτρικού αμαξιού Model 3  έχουν φτάσει τις 276.000.

Νωρίτερα, σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, οδήγησαν υψηλότερα τις αγορές της Ασίας, με εξαίρεση αυτή της Ιαπωνίας. Σημειώνεται πως τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν ήταν σήμερα κλειστά λόγω αργίας.