Οριακές μεταβολές και επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Τετάρτη 08 Μαΐου 2019, 23:30
-A +A

Με οριακές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μια ημέρα μετά τη χθεσινή βουτιά εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών διαφορών.

Αυτή τη φορά, η παρέμβαση Τραμπ μέσω twitter κατεύνασε κάπως τις ανησυχίες καθώς μέσα από την ανάρτησή του ανέφερε ότι η κινεζική αντιπροσωπεία φτάνει στις ΗΠΑ ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία.

Στις αναρτήσεις του ο Ντ. Τραμπ ανέφερε: «Ο λόγος που υπαναχώρησε η Κίνα και επιχείρησε νέες διαπραγματεύσεις της Εμπορικής Συμφωνίας είναι η ειλικρινής ελπίδα ότι θα μπορέσουν να "διαπραγματευτούν" με τον Τζο Μπάιντεν ή κάποιον από τους πολύ αδύναμους Δημοκρατικούς και συνεπώς να συνεχίσουν να κλέβουν τις Ηνωμένες Πολιτείες (500 δισ. δολάρια ανά έτος)) για τα επόμενα χρόνια ....

..Μαντέψετε τι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Η Κίνα μόλις μας πληροφόρησε ότι έρχονται (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) τώρα στις ΗΠΑ για να συνάψουν συμφωνία. Θα δούμε, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με περισσότερα από 100 δισ. δολάρια ετησίως δασμών που πληρώνουν τα ταμεία των ΗΠΑ... θαυμάσιο για τις ΗΠΑ, όχι καλό για την Κίνα!»

Παράλληλα, στο ραντάρ των επενδυτών βρέθηκαν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο πεδίο των πυρηνικών με το Ιράν να εμφανίζεται έτοιμο να αποχωρήσει μερικώς από τη συμφωνία. Η απόφαση αυτή του Ιράν προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων από τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη, όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα, τη Μ. Βρετανία, τη Ρωσία και φυσικά τις ΗΠΑ.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 2,34 μονάδες ή 0,01% στις 25.967 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 20,44 μονάδες ή 0,26% στις 7.943 μονάδες και ο S&P 500 έχασε 4,63 μονάδες ή 0,16% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 2.879 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lyft έκανε βουτιά 10% με την εταιρεία να ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου πρώτη φορά από τότε που μπήκε στα ταμπλό και μάλιστα ζημίες.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Coty Inc κατέγραψε σημαντικές απώλειες 5,63% με την εταιρεία να ανακοινώνει μειωμένα έσοδα κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα